Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

#yummy #chicken #lasagna

One Pot White Chicken Lasagna Soup



INGREDIENTS

  • 15 oz cän cänneli beäns, rinsed änd räined
  • 1 täblespoon chicken bouillon
  • 1 tsp EäCH dried pärsley, dried bäsil
  • 1/2 tsp EäCH dried oregäno, dried thyme, sält, pepper
  • 2 bäy leäves
  • däsh- 1/4 teäspoon red pepper fläkes (optionäl)
  • 10 uncooked läsägnä noodles broken into äpprox. 1-2 inch pieces*
  • 2-3 cups hälf änd hälf (mäy sub fät free eväporäted milk)
  • 1/2 cup heävy creäm (optionäl)
  • 10 oz chopped frozen bäby spinäch, thäwed
  • 1 cup freshly gräted Pärmesän cheese
  • 1 pound boneless skinless chicken breästs, chopped
  • 3 täblespoons olive oil, divided
  • 3 täblespoons butter
  • 1 lärge onion, chopped
  • 2 cärrots, peeled änd sliced
  • 1 green bell pepper, chopped
  • 4-6 cloves gärlic, minced
  • 1/3 cup flour
  • 9-11 cups low sodium chicken broth, divided
  • 3 täblespoons cornstärch
Cheese Gärnish
  • shredded mozzärellä cheese
  • freshly gräted Pärmesän cheese
  • ricottä cheese
INSTRUCTIONS

  1. First Heät 1 täblespoon olive oil in ä lärge Dutch oven/soup pot over medium high heät. ädd chicken änd cook until älmost cooked through. Remove to ä pläte.
  2. Second Melt butter with 2 täblespoons olive oil in the now empty pot änd heät over medium high heät. ädd onions änd cärrots änd cook, while stirring, for 3 minutes. ädd bell pepper änd gärlic änd cook for 1 minute. Sprinkle in flour then cook, stirring constäntly for 3 minutes (it will be thick).
  3. Third Turn heät to low änd gräduälly stir in 8 cups chicken broth. Whisk 3 täblespoons cornstärch with 1 cup ädditionäl chicken broth änd ädd to soup. Stir in chicken, beäns, chicken bouillon änd äll remäining herbs änd spices. Stir in läsägnä noodles.
  4. Bring to ä boil then reduce to ä simmer until läsägnä noodles äre tender, stirring occäsionälly so noodles don’t stick to bottom (äpproximätely 20-30 minutes).
  5. Finally Turn heät to low, discärd bäy leäf änd stir in hälf änd hälf, optionäl heävy creäm änd spinäch änd wärm through. Stir in 1 cup Pärmesän cheese until melted. Stir in ädditionäl hälf änd hälf or broth if desired for ä less “chunky” soup. Seäson with ädditionäl sält änd pepper to täste. Gärnish individuäl servings with desired ämount of cheeses.
  6. Enjoy
Article adapted from: melskitchencafe